Att gå i pension

Att gå i pension är något som inte alla människor vill, eller ser fram emot. Det kan kännas jobbigt att inte få gå till sitt arbete eller sin sysselsättning. Att träffa kompisar och delta i fritidsaktiviteter är därför extra viktigt när man har gått i pension, så att man inte känner sig ensam.

Projekt KiX Senior vill förbereda, lära och skapa en vana hos deltagare att hitta till aktiviteter, delta i aktiviteter och arrangera egna fritidsaktiviteter. Vi vill även arbeta med de personer som finns i deltagarnas omgivning, och dom som arrangerar fritidsaktiviteter för seniorer. 

Vi söker nu efter information och erfarenheter som kan hjälpa oss i vårat arbete. Vi vill veta mer om vad vi kan göra för att förbereda deltagare för livet som pensionär. Vi bjuder därför in dig som är intresserad till en dialog med oss.

Arbetar du inom daglig verksamhet eller andra LSS insatser och har erfarenhet av att förbereda personer på att gå i pension, eller ser brister i detta arbete?

  • Arbetar du inom daglig verksamhet eller andra LSS insatser och har erfarenhet av att förbereda personer på att gå i pension, eller ser brister i detta arbete?
  • Är du anhörig till någon som behöver stöd eller ökad kunskap kring fritidslivet som pensionär?
  • Ska du snart gå i pension, och har funderingar kring fritidslivet som pensionär?

Kontakta gärna oss om du har information och/eller erfarenheter som du vill dela med dig av.

Ida.wahman@sv.se

Sandra.Ekholm@sv.se

Bonnica.Sjöblom@sv.se

Publicerad av Richard Forsberg

www.sv.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s