Julavslutning i Lidköpings bokcirkel den 15 december 2021

I bokcirkeln har vår cirkelledare Ingrid Jonsson haft högläsning tillsammans med deltagare. Deltagare har varit med och valt ut texter, berättelser och böcker de vill läsa tillsammans. Bokcirkeln har väckt minnen till liv och diskussionerna i gruppen har varit många med många olika samtalsämnen.

Inför jul ville deltagarna lyssna på julberättelser från Astrid Lindgren. Vid sista tillfället före jul blev det berättelsen, Kajsa Kavat hjälper mormor, en gammal saga som fortfarande är lika aktuell. Kajsa Kavat visar upp en stor portion mod, en enorm vänskap och kärlek till sin mormor.

Boken visar oss att allt inte alltid blir som man tänkt sig. Precis som att vi lever i en pandemi nu och kan behöva tänka om när förutsättningarna förändras. Att behöva tänka om kan innebära sorg, saknad och otrygghet men det kan också bli väldigt bra och mysigt på ett annat sätt.

En bok kan helt enkelt betyda väldigt mycket, den kan ge oss en mängd känslor och den kan väcka många frågor och tankar till liv.

I KiX Senior har högläsning varit ett otroligt uppskattat innehåll. Både läsningen och den gemenskap som blir när deltagare tillsammans lyssnar och delar med dig av livet.

Vid sista tillfället fick deltagarna vara med och svara på en utvärdering. I utvärderingen hyllade de bland annat lokalen, Bifrost, där bokcirkeln har ägt rum. En tillgänglig lokal där det finns gott om utrymme, enkelt att ta sig fram med rullstol och har en mysig känsla.

Nästa år fortsätter bokcirkeln. Vill du, eller någon du känner vara med? Hör av dig!

Tid: Onsdagar kl. 10.30-12.00 start 19/1-22
Plats: Mötesplats Bifrost, Torggatan 1, Lidköping
Cirkelledare: Ingrid Jonsson
Kostnad: Gratis

Anmälan görs till: Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg
Uppge arrnummer: 34298
E-post: skaraborg@sv.se
Telefon: 0502-100 58

Har du frågor kan du alltid kontakta oss i projektteamet på KiX Senior.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s