Julfest i Lidköping-arrangerad av deltagare

Denna höst har KiX Senior i Lidköping haft en KiX MiX cirkel tillsammans med cirkelledaren, Sofia Ingemarson. Vad är det undrar ni? En KiX MiX cirkel innebär att innehållet i studiecirkeln inte är bestämt i förväg. Deltagarna får själva komma på vilka aktiviteter som ska provas på. Cirkelledaren kan hjälpa till med inspiration och övningar.

Det första tillfället i höst fick deltagarna skapa ett träd med löv. Både för att lära känna varandra och för att skriva ner vilka aktiviteter gruppen ville prova på.

[Syntolkning: Bilden föreställer ett skapat träd på papper, med papperslöv, grenar och händer. På löven står det förslag på aktiviteter]

Gruppen hade många idéer och cirkelledaren hjälpte till att planera för att aktiviteterna skulle fungera och hinnas med. Deltagarna har hunnit med mycket. De har bland annat pysslat, dansat och pärlat. Inför jul ville de göra julkort och dekorera pepparkakor.

[Syntolkning: På bilden visar 5 deltagare upp sina dekorerade pepparkakor. I mitten står texten ”Dekorera Pepparkakor Lidköping 2021”.]

Något som deltagarna också ville göra var att ha en riktigt julfest sista tillfället före jul. Vi tog fram papper och penna. Alla fick komma med sina förslag som skrevs ner. När förslagen kommit in så gick vi igenom dessa en gång till för att se om något behövde förberedas.

Juldans
Deltagarna ville ha dans kring granen och tillsammans skapade deltagarna en låtlista. Det blev en blandad lista med allt från ”Vi äro musikanter” till ”Dansa Pausa”. En gran lånade vi på Bifrost, som är lokalen där vi har våra cirklar.

Julfika
Här ville deltagarna ha glögg, pepparkakor och lussebullar. Eftersom det finns ett fik på Bifrost, där lokalen ligger, så kunde vi beställa detta direkt.

Tomtebesök
Deltagarna ville gärna ha besök av tomten. Tomten fick gärna komma med en överraskning. En av deltagarna skulle ringa tomten och fråga.

Den 16 december var det dags för sista tillfället före jul och JULFEST. Det var ett gäng spända deltagare som kom. Alla deltagare samlades först runt bordet. Vi gick igenom hur alla mådde och hur julfesten skulle gå till. En deltagare ville gärna sjunga för gruppen vilket vi då också fick planera in. Dagens schema skulle bli så här:

  • Dans
  • Julfika
  • Sång
  • Överraskning
  • Dans och önska varandra God Jul

Det blev så bra och lyckat. Alla dansade, sjöng och fikade gott. Några sjöng solo på scenen och tro det eller ej, men tomten kom och bjöd på både dans och en liten julklapp. Det lyste verkligen värme och gemenskap i ögonen på deltagarna. Magiskt!

[Syntolkning: Ovan visas fem bilder. Högst upp till vänster är en bild på tomten i röda kläder tillsammans med en deltagare som sjunger. Högst upp på bilden i mitten är en bild på tomten i röda kläder som står på en scen. På bilden högst upp till höger finns projektledaren Sandra och cirkelledaren Sofia bredvid en gran och framför en filmad brasa. På bilden längst ner sitter deltagare och fikar.]

Nästa år fortsätter vi med KiX MiX cirkeln. Vill du eller känner du någon som vill vara med? Hör av dig!

Tid: Torsdagar kl. 10-12.15 start 13/1-22
Plats: Mötesplats Bifrost, Torggatan 1, Lidköping
Cirkelledare: Sofia Ingemarsson
Kostnad: Gratis

Anmälan görs till: Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg
Uppge arrnummer: 34237
E-post: skaraborg@sv.se
Telefon: 0502-100 58

Har du frågor kan du alltid kontakta oss i projektteamet på KiX Senior.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s