KiX laddar för en spännande höst!

Denna vår har äntligen KiX studiecirklar börjat komma igång ordentligt. Vi har levererat studiecirklar i Uddevalla, Lidköping, Mölndal och Halmstad. 6 cirkelledare har inspirerat deltagare och innehållet i cirklarna har varit brett. Cirklarna har innehållit bland annat högläsning, skapande, boule och studiebesök på andra mötesplatser. Men det viktigaste i cirklarna har varit deltagandet.

Förutom tillhörighet, gemenskap och demokrati har cirklarna också innehållit många skratt, viktiga samtal, fika och ett fantastiskt engagemang hos både cirkelledare och deltagare.

KiX har medverkat på påskpyssel i Lidköping, följt med ”DV på hjul” i Mölndal, haft första cirkelledarutbildningen och anordnat en inspirationsdag i Mölndal. Vi har varit på studiebesök i Köping, träffat andra arvsfondsprojekt och bytt erfarenheter med varandra. Vi har haft en mängd informationsmöten och har nu börjat ladda för sommarens och höstens aktiviteter.

I juli kommer KiX att anordna en hälsodag i Lidköping tillsammans med bland annat Studieförbundet Vuxenskolan och Lidköpings kommun. På hälsodagen kommer det bjudas på högläsning, tipspromenad och rörelse i en skogsmiljö inomhus. 🙂

Förutom att alla cirklar vi startat i våra fyra kommuner ska fortsätta efter sommaren, så är fler helt nya kommuner på gång att starta upp verksamhet. De ska då få testa att använda vårt nya material för cirkelledare och för deltagare.

Materialet är framtaget utifrån de studiecirklar vi haft igång hittills i projektet. När materialet har testats ordentligt, blivit ännu bättre och färdigt, kommer det finnas tillgängligt att användas för den som vill.

Vi välkomnar Maria som är ny i vår projektgrupp. Maria kommer tillsammans med Sandra att arbeta som projektledare medan Bonnica är föräldraledig. Richard kommer fortsatt vara projektkoordinator.

Kontaktuppgifter finner ni under Kontakta oss.

[Syntolkning: På bilden skapar KiX gruppen i Mölndal en vepa som sedan fick pryda ett staket när staden firade 100år.
På bilden står det KiX Senior och den är målad i många olika färger, blommor, hjärtan och namn.]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s