Om KiX Senior

Att gå i pension är något som inte alla människor vill eller ser fram emot. Det kan innebära stora och känslomässigt svåra förändringar att inte dagligen få gå till sitt arbete eller sin sysselsättning, eftersom detta är en stor del av vår vardagliga sociala närvaro. Att inte heller själv få välja när du vill gå i pension, eller helt enkelt inte förstå varför eller vad det innebär, kan göra övergången ännu svårare att hantera. Det är av denna anledning KiX Senior anser att fritidslivet för äldre personer med intellektuella funktionsnedsättningar är viktigt.

Projekt KiX Senior vill förbereda, lära och skapa en vana hos deltagare att hitta till, delta i och arrangera fritidsaktiviteter, alltid utifrån sina egna intressen. Vi kommer även att arbeta med de personer och stödinsatser som finns i deltagarnas omgivning, samt arrangörer av fritidsaktiviteter för seniorer.


Det är viktigt att du själv vet hur du väljer, bestämmer och hittar till aktiviteter som du vill delta i, utifrån ditt egna intresse.

KiX Senior

Ingen annan än du själv ska få bestämma vad du tycker är kul att göra på din fritid. Även om du vill att någon ska hjälpa dig att välja eller bestämma aktivitet, så är det viktigt att du själv vet hur man gör. En dag kanske du inte har någon som tar det valet åt dig, eller någon som kan hjälpa dig med att hitta aktiviteter. Därför är det viktigt att du på egen hand vet hur man gör för att välja och hitta aktiviteter som du kan delta i. Att träffa kompisar, att lära sig nya saker som du är intresserad av och att ha ett sammanhang att gå till är viktigt för att vi ska kunna må bra.

För dig som är deltagare

För personal inom LSS

För dig som är anhörig

Mer information kommer snart

%d bloggare gillar detta: