KiX-mix Studiecirkel Mölndal

I en KiX-mix Studiecirkel är du med och bestämmer innehåll. Ni träffas i en liten grupp vid 10 tillfällen där ni tillsammans skapar en meningsfull fritid och bestämmer vad ni vill göra. Cirkelledaren på plats hjälper till med inspiration.

Datum: Onsdagar med start den 20 april-2022
Tid: 13:00-15:15
Plats: Träffpunkten Åby, Katrinebergsgatan 6, Mölndal
Cirkelledare: Pauline Wesslén
Kostnad: Gratis

Anmälan och frågor besvaras av projektteamet
E-post: sandra.ekholm@sv.se
Telefon: 070-753 49 94 

E-post: bonnica.sjoblom@sv.se
Telefon: 070-71 38 276

E-post: richard.forsberg@sv.se
Telefon: 070-855 79 27


Nätverksträff i Mölndal

Den 24 mars fick vår projektledare Bonnica följa med på nätverksträff för stödpedagoger i Mölndal. Bonnica presenterade projektet och berättade om vår kommande inspirationsträff den 13 april samt den studiecirkel som startar veckan efter.

Förutom att ge en presentation av vårt viktiga projekt satte hon även igång tankarna kring pension och hur en värdefull fritid kan se ut. Hur fritidslivet ser ut hos oss människor ser väldigt olika ut. I vår målgrupp, äldre personer med intellektuella funktionsnedsättningar är den oftast inte lika rik som hos många andra utan många lever tyvärr i ensamhet och på rutin.

De som medverkade på nätverksträffen fick i uppdrag att skriva eller rita på ett papper ”Vad betyder en meningsfull fritid för dig?” Utifrån svaren så behöver inte en meningsfull fritid innebära dyra kostnader och avancerade aktiviteter utan oftast handlar det om att umgås med andra och njuta av livet.