För deltagare

Att delta i KiX Senior

Utforska

Att hitta till en aktivitet, eller hitta information om en aktivitet är inte alltid så lätt.

Vi genomför studiecirklar där vi tillsammans lär oss hur man hittar information om aktiviteter och platser där aktiviteter genomförs.

Upptäcka

Det kan vara svårt att välja vilken aktivitet du vill göra, om du inte vet vad det finns för aktiviteter att välja mellan. KiX Senior vill att deltagare ska få testa på flera olika aktiviteter, för att lättare kunna bestämma om dom tycker det är kul eller inte.

Foto av Cliff Booth pu00e5 Pexels.com

Uppleva

Att göra en aktivitet tillsammans med andra människor är bra, för då kan man lära sig av andra och ha kul tillsammans.

Det kan kännas väldigt bra att få vara en del av något, att vara en del av ett sammanhang tillsammans med andra människor.

Den som har kul på fritiden mår bättre

Journal of Behavioural medicine

Att göra en aktivitet tillsammans med andra personer är bra för oss. Då kan vi lära oss nya saker av varandra, och vi mår bättre.

Min coronatid – digital konstutställning


Vad finns det för fritidsaktiviteter att göra i en pandemi? Vi ville erbjuda personer ur projektets målgrupp en aktivitet som inte innebär fysiska träffar, och som var oberoende av tillgång till eller kunskap i digital teknik.

Min Coronatid är namnet på den konstutställning som har visats efter att deltagare från fyra olikakommuner skapat individuella konstverk. Lidköping, Mölndal, Halmstad och Uddevalla har erbjudits att delta, då dessa är startkommunerna i projekt KiX Senior. Konstverken ställdes ut lokalt, där allmänheten kunde ta del av utställningen utomhus. Vi ville med detta arrangemang skapa en känsla hos deltagarna att de är en del av ett sammanhang, tillsammans med andra. Vi ville även samtidigt uppmana till kreativt skapande och en mer aktiv fritid även som pensionär.

Nu kan du ta del av alla medverkande konstverk här på vår hemsida. Varsågod och njut! 🙂

Min coronatid – Halmstad

Min coronatid – Mölndal

Min coronatid – Lidköping

Min coronatid – Uddevalla

%d bloggare gillar detta: